Kinesiska företaget Midea Group överväger att köpa Electrolux

Det kinesiska företaget Midea Group Company undersöker just nu möjligheten att köpa upp svenska Electrolux, enligt källor till Bloomberg. Förvärvet väntas möta politiskt motstånd och anbudet måste också accepteras av ägarna, där Investor är huvudägare och har mer än 30% av alla röster. Enligt Bloomberg har även Samsung visat intresse för att köpa Electrolux, vilket är något som inte har kunnat bekräftas.

Electrolux är ett svenskt multinationellt företag

Electrolux är ett svenskt multinationellt företag som grundades år 1919. Företaget är en av de ledande globala tillverkarna av hushålls- och professionella apparater.

Historien om Electrolux startar med företagets grundande av Axel Wenner-Gren, som var inspirerad av en amerikansk dammsugare. Han trodde starkt på att dammsugare kunde bli en hushållsprodukt i alla hem, även om de var dyra och otympliga vid den tiden.

Under de tidiga åren av företagets historia gjorde Electrolux en rad innovationer inom hushållsapparater, inklusive den första kylskåpet (1925), den första absorptionskylskåpet (1925), och den första dammsugaren som använde engångspåsar (1961).

Electrolux växte snabbt under det tidiga till mitten av 1900-talet, både genom inhemsk och internationell expansion, samt genom förvärv av andra företag. Ett viktigt steg i företagets utveckling var förvärvet av Husqvarna, ett annat svenskt företag, 1978. Detta ledde till en expansion inom köksutrustning och vitvaror.

Electrolux har fortsatt att växa och expandera under de senaste decennierna och är nu verksamt i mer än 150 länder runt om i världen. Företaget är känd för sin produktkvalitet, innovation och hållbarhet.

Electrolux är verksam i 150 länder och har mer än 50 000 anställda

Företaget har verksamhet i över 150 länder och har i dag mer än 50 000 anställda, av dessa är ca 1500 anställda i Sverige. En stor del av sin arbetskraft är verksam i Europa, men de har också betydande närvaro i Nordamerika, Latinamerika, och Asien.

Vilka är Midea Group?

Midea Group är ett kinesiskt multinationellt företag som specialiserat sig på produktion av hushållsapparater och HVAC-system (uppvärmning, ventilation och luftkonditionering). Företaget grundades år 1968 av He Xiangjian och har sitt huvudkontor i Shunde, Guangdong, Kina.

Midea tillverkar ett brett sortiment av hushållsprodukter, inklusive luftkonditioneringsenheter, kylskåp, köksapparater, tvättmaskiner och små hushållsapparater. De producerar också robotar och automatiseringsutrustning. Företaget har en stor global räckvidd, med försäljning och verksamhet i länder över hela världen.

Lämna en kommentar